הלכות אבלות לנשים שוות להלכות האבלות לגברים כמעט בהכול. לאחר הקבורה של הנפטר מסתיימת ה'אנינות' ומתחילה ה'אבלות'. ומאז והלאה מונים שבעה ימים ולאחר מכן 30 יום. בדינים אלו שווים האיש לאישה. אם הקבורה הייתה במשך היום מונים את אותו יום כחלק מימי השבעה ואילו אם הקבורה הייתה בלילה מונים את ימי השבעה החל מיום המחרת. אם קרוב או קרובת משפחה שצריכה לשבת שבעה אינה נמצאת בארץ בעת הקבורה צריך להתייעץ עם רב מתי היא מתחילה למנות את ימי האבלות.
על קרובי המשפחה הבאים יושבים שבעה: בן, בת, אחד ההורים, אח, אחות, בעל, אישה. תינוק פחות מגיל 30 יום אין מתאבלים עליו. על כל קרובי המשפחה נמשכת תקופת האבלות עד שלושים יום למעט על אב או אם שבהם נמשכת תקופת האבלות במשך שנה.
אנו בעמותת אור הרשב"י נותנים סיוע בארגון מניין לאזכרה שנתית, באמירת קדיש בתשלום ועוד. ניתן להעביר דרכנו תרומה לחיידר לזכות תשב"ר, ניתן לתרום גם מכספי מעשר.
הלכות אבלות לנשים
בעת הקבורה קורעים קרע בבגד העליון של האבל או האבלה, במקום בולט. את הבגד הזה לא מסירים עד תום ימי השבעה. כדאי לקחת זאת בחון וללבוש בגד בהתאם. מהפטירה עד ההלוויה חלים על האבלים דיני אנינות הפוטרים את האבל או האבלה ממצוות עשה. במקום בו יושבים שבעה מדליקים נר נשמה לעילוי נשמת הנפטר או הנפטרת.
במשך שבעת ימי האבלות אסורים האבל או האבלה בדברים הבאים: עשיית מלאכה, להתרחץ ולסוך, לנעול נעליים (נעלי יום כיפור מותרים), לקיים חיי אישות, לשאול בשלום אדם, לכבס בגדים וללבוש בגדים מכובסים, לשבת על כיסא או ספסל גבוה, להסתפר ולהתגלח, לצאת מהבית ולהשתתף בשמחות.

דיני אבלות לנשים
דיני אבלות לנשים: ימי השבעה הם כמשמעותם – 7 ימים מסיום הקבורה גם לנשים. ימי השבעה מחולקים בחומרתם, 3 הימים הראשונים נקראים ימי 'בכי', לאחר מכן ימי שבעה 'רגילים' ולאחר מכן כאמור, ימי השלושים. בפטירת הורים ישנם גם את ימי האבלות עד תום השנה. חיובי האבלות חלים גם על ילדים או ילדות שמתחת לגיל מצוות, אולם בהם מקילים יותר.
ישנם הלכות אבלות שונות וישנם כאלו הבאים מהמסורת או ממנהגים של עדות שונות בעם ישראל. האבלות עצמה היא מצוות עשה מהתורה. היא נלמדת מפסוק בתורה בפרשת שמיני: "ואכלתי חטאת היום, הייטב בעיני ה'". הפסוק נאמר על ידי אהרן לאחר פטירת בניו נדב ואביהוא. מצווה זו שייכת גם בכוהנים. גם ביוסף הצדיק נאמר בתורה שעשה שבעה ימי אבלות על אביו יעקב. ובכל אלה שווים דיני אבלות לנשים.

הלכות אבלות לאישה
כאמור, בימי האבלות על אדם קרוב שנפטר יש דינים הקשורים לימי השבעה ולאחר מכן דינים הקשורים לימי השלושים. ישנם הלכות אבלות לאישה הנוגעות לתספורת, גזיזת ציפורניים, חידוש בגדים, גיהוץ, כיבוס, מלאכה, טיול, שמיעת שירים, השתתפות בברית מילה, בר מצווה, הכנסת ספר תורה ועוד, מה שאומר שעדיף להימנע מכל אלו. ובנוסף, הבנים והבנות יכולות לפעול רבות לעילוי נשמת אביהם או אימם שנפטרו, בעיקר בימי השלושים הראשונים מהפטירה שאז הדינים קשים.
ובזוהר הקדוש מובא שאפילו אם ההורים צדיקים גמורים, הם צריכים עזרה מהבנים והבנות שבעולם הזה. ועל ידי שהבנים והבנות עוסקים במצוות ובמעשים טובים הם מועילים לעילוי נשמת אביהם ואימם. על ידי כך הם ממתיקים את הדינים מהוריהם. בזוהר הקדוש מובא שבשלושים יום הראשונים אין נשמה שיכולה להימלט מעונש רח"ל ולכן הלכות אבלות לאישה שוות – גם היא צריכה ויכולה לפעול טוב למען ההורים שלה.

דיני אבלות לאישה
כתוב בספר מעבר יבוק שאחרי ימי השבעה תיקנו את ימי השלושים כדי לטהר את הנשמה לגמרי מכתמיה, אפילו אם הם מעטים, צריכה הנשמה לפחות שלושים יום כנגד 30 מדרגות – 10 בעולם היצירה, 10 בעולם הבריאה ו-10 בעולם העשייה. שלושים מעלות אלו צריכה הנשמה לעלות קודם שתהא צרורה בצרור החיים בעולם האצילות, ואז היא צריכה הזכויות רבות.
ולכן, לפי דיני אבלות לאישה צריכים כאמור גם הנשים, שלושים יום לנהוג דיני אבלות, בכדי שיהיו מספיק זכויות לנשמה להגיע למקום מנוחתה בכבוד, כי עד שמה מגיעים הקטרוגים. ולכן כתוב גם בספרים שאין להתאבל אפילו על גדול שבישראל יותר משלושים יום, כפי שנאמר במשה רבינו. וכתב גם בספר רב פעלים שב-3 העולמות – בריאה יצירה ועשייה ישנה קליפה. בעולם העשייה הרוב הוא הקליפה, ביצירה – מחצה על מחצה ובעולם הבריאה הרוב הוא מהטוב ולא מהקליפה. גם נשים יכולות לפעול רבות לעילוי נשמת הוריהם על ידי קיום מצוות ועשיית מעשים טובים והן שייכות לכל הלכות אבלות לנשים, כלומר דיני אבלות לאישה שייכות לכל אחת ואחת.
