ביום האזכרה נאמרת תפילה לאזכרה שנתית לתיקון הנפטר וכן נעשות סגולות שונות על ידי קרובי משפחתו של הנפטר. אם אתם צריכים עזרה בארגון מניין לאזכרה, פנו אלינו עכשיו. גם אמירת תהילים על קבר הנפטר היא חשובה מאוד ומועילה מאוד גם לנשמת הנפטר וגם לקרובי המשפחה החיים האומרים את פרקי התהלים. מומלץ לומר פרקי תהילים המתחילים באותיות שמו של הנפטר, והן מועילות לעילוי נשמתו של הנפטר.
פעולות שונות שמומלץ לעשות לתיקון נשמת הנפטר, בפרט ביום הפטירה:
- להתחיל כתיבת ספר תורה לעילוי נשמת המנוח.
- להפריש כספי מעשר מעיזבונו של המנוח (ביום זה כבר קרוב לוודאי חולק העיזבון וכאשר כל בני המשפחה מתאספים יחד, מומלץ לדון בכך ולהפריש את המעשר כנדרש וכך להכניס את הברכה בכסף וגם לפעול לעילוי נשמת המנוח).
תפילה לאזכרה שנתית
פרקי תהילים ספציפיים המועילים לעילוי נשמת המנוח הם: הפרק המתחיל בפסוק (פרק לג): רננו צדיקים בה’ לישרים נאוה תהילה וכן הפרק המתחיל בפסוק (פרק טז): מכתם לדוד שמרני קל כי חסיתי בך. כמו כן, אם אתם מעוניינים לפעול לעילוי נשמת המנוח בכל השנה, לא רק ביום האזכרה, חשוב לומר קדיש בכל תפילה או לחילופין לבקש מתלמידי חכמים שירות של אמירת קדיש בתשלום.
בהמשך לאמור לעיל, אנו מביאים כאן סדר של פרקי תהילים המסוגלים לאומרם ביום האזכרה. מדובר בפרקי התהלים הבאים: פרק לג, פרק טז, פרק יז, פרק עב, פרק צא, פרק קד, פרק קל, פרק קיט – אותיות נשמה. לאחר מכן אומרים תפילה לעילוי הנשמה: אנא ה’ מלא רחמים, אשר בידך נפש כל חי וכו’ ולאחר מכן קדיש יתום ותפילת קל מלא רחמים.
לאחר מכן מומלץ לתרום לצדקה למשפחות נזקקות ולתלמידי חכמים. בנוסף מומלץ לעשות תיקון לנפטרים במועדים מיוחדים כמו ערבי ראש חודש, בימי הילולא של צדיקים ועוד. התיקון לנפטרים הוא לכבוד הנפטרים והוא חסד של אמת באופן הטוב ביותר שיכול להיות.

מה אומרים באזכרה בבית העלמין
לפי מנהגי היהדות, שנה לאחר פטירת קרוב משפחה, עולים לקברו על מנת לציין את יום פטירתו. ישנם עדות מסוימות הנוהגים לעשות זאת גם לאחר 11 חודשים מהפטירה. אך ברוב הקהילות עושים את העלייה לקבר ביום הפטירה העברי שלאחר השנה הראשונה. מה אומרים באזכרה בבית העלמין? ביום זה שבו נפגשים כל בני המשפחה הקרובים, עולים לקבר ואומרים את סדר התפילות המוזכר לעיל. כמו כן ישנם טקסים נוספים שנהוגים במשפחות ובעדות שונות.
בסופו של טקס האזכרה יושבים בני המשפחה לסעודת מצווה. אנו בעמותת אור רשב”י יכולים לספק לכם את כל התמיכה הנדרשת ומידע מפורט לגבי כל המנהגים והפעולות שמומלץ לעשות לתיקון הנשמה. תוכלו ליצור עמנו קשר בהקדם ולקבל את התמיכה הנדרשת. התשלום המתקבל הולך כולו למשפחות נזקקות ולתלמידי חכמים לומדי תורה.
מהם מנהגי יום האזכרה? קודם כל, כאמור לעיל מציינים בכל שנה את יום הפטירה על ידי עלייה לקבר ביום הפטירה העברי ואם תרצו לדעת מה אומרים באזכרה בבית העלמין? בבית העלמין אומרים את פרקי התהלים המוזכרים לעיל. יום הפטירה הוא יום מיוחד שבו מתאחדים בני המשפחה סביב זכרו של הנפטר ומשתדלים להרבות בזכויות ובמצוות לעילוי נשמתו. משום שאדם כשהוא בחיים הוא מסוגל להרבות במצוות ולהתעלות אך הנפטר אינו יכול להוסיף במצוות ולכן מנסים קרובי משפחתו וצאצאיו להעלות את נשמתו על ידי מצוות ונתינת צדקה שהם עושים וכך בזכות שרואים בשמים שזה המורשת שהוא הותיר נשמתו מתעלה.

מה אומרים באזכרה למשפחה
אך לא רק ביום הפטירה מומלץ להרבות בזכויות לעילוי נשמת הנפטר, כל יום מסוגל לכך, אלא שיום השנה יותר. הזכויות שנעשות בעולם הזה לעילוי נשמת הנפטר עוזרות לו להגיע לדרגות גבוהות יותר בעולם האמת.
מה אומרים באזכרה למשפחה? החל מפטירתו של המנוח לא עלינו, מציינת המשפחה תאריך נוסף מדי שנה בשנה, כמו יום הולדת נוסף שהמשפחה מציינת, אלא שמדובר ביום שבו עבר המנוח ז”ל לחיי הנצח – לעולם הבא. תאריך זה ילווה את המשפחה לכל חייהם. ביום זה כאמור, יתאספו בני המשפחה יחד ויערכו טקס אזכרה לנפטר. ישנם מנהגים שונים והבדלים בין הקהילות והעדות השונות באופן עריכת טקס האזכרה.
בקרב קהילות האשכנזים למשל, מתאספים בני המשפחה ולומדים משניות לעילוי נשמת המנוח. המשניות הנלמדות הן משניות המתחילות באותיות שמו של הנפטר. לאחר מכן מוגש כיבוד ונאמרות ברכות לעילוי נשמת המנוח. לעומת זאת בקרב בני עדות המזרח עורכים סעודת הילולא רצינית ביום הפטירה. ליתר הרחבה ולעזרה בנוסח התפילה לאזכרה שנתית וכן בעזרה לגבי מה אומרים באזכרה למשפחה, צרו עמנו קשר ונשתדל לסייע לכם.
